Overzicht Jaarprogramma NME Tiel

 

Levendig natuuronderwijs!
Wilt u actief aan de slag met natuur en milieu in de klas? Kijk dan in de NME-programmaoverziht voor ons aanbod van veldlessen, leskisten, materialenpakketten en projecten.

 NME-programmaoverzicht 2019-2020 

 NME-programmaoverzicht 2020-2021 

 

NME-aanbod
Het NME aanbod omvat de volgende producten en activiteiten:

Leskisten
Een leskist bevat concreet materiaal, handleiding en leerling-opdrachten.  Meerdere kisten zijn geactualiseerd met een Power Point presentatie voorzien van interessante links en/of YouTube films. Een leskist is een aanvulling op bestaande lesmethode. Zelf ontdekkend leren en ervaren staan hierbij voorop.

Win-win leskisten
Op zoek naar iets inzetbaar voor taalzwakkere leerlingen? De Win-win leskisten dienen een dubbel doel: natuuronderwijs én begrijpend lezen! De kisten laten de kinderen met concreet materiaal werken en tegelijkertijd de bijbehorende begrippen aanleren.

Materiaalpakketten
Met een materiaalpakket haalt u de levende natuur in de klas. Dit kan bijvoorbeeld met een “kweekpakket paddenstoelen’ of ‘Vlinders in de klas’. Eén pakket bevat voldoende materiaal voor één groep en is voorzien van een duidelijke handleiding en leerlingenbladen. Elk materiaalpakket wordt één maal per jaar aangeboden.

Veldlessen en Struintochten
Met de klas de natuur in het echt ervaren: betere NME is er niet! We zijn dan ook erg gelukkig met de getrainde gastdocenten die deze veldlessen mogelijk maken.  U  zult een les beleven onder leiding van een gids met een aanstekelijk enthousiasme die allerlei wetenswaardigheden weet te vertellen en opdrachten voor de kinderen heeft.

Projecten en Acties
Via ons aanbod kunt u eenvoudig aanhaken bij landelijke of lokale projecten en acties.

Extern aanbod
In het NME programma staan ook enkele activiteiten van derden rondom natuur en milieu.
Zoals onder meer een teamtraining van Jos Bregman over het gebruik van het schoolplein in je lessen. Boerderij-educatie Rivierenland biedt lessen aan op de boerderij en Dirondy, UilTopia en de Imker komen graag bij u in de klas met echte roofvogels! Voor meer informatie over deze aanbieders kunt u terecht op onze linkspagina.

Uitleenmaterialen
Het NME-centrum biedt naast het lenen van leskisten ook de gelegenheid gebruik te maken van haar materialen. Dit aanbod is nog in ontwikkeling, Neem gerust contact met ons op als u op dit moment niets van uw gading kunt vinden!